donderdag 13 augustus 2015

Voorlopig de laatste vanuit zee

De laatste tekst...

Het besluit is gevallen. Gisteren. De boot blijft hier. We gaan nu niet meer verder. In de haven, nu donderdag 13 aug.,  zelfs 24 knopen wind en weer regen. Het weer laat zich niet dwingen maar het is niet bepaald in ons voordeel geweest. Voor nu is het idee om de boot zo rond oktober naar Tenerife te krijgen en dan volgens planning in nov/dec. naar Bonaire te varen.

We hebben er ruim 860 nautische mijlen opzitten (zeg maar zo rond de 1550 km). Volgens iedereen die we spreken hebben we de moeilijkste wateren gehad; de Noordzee, het Engels Kanaal en uiteraard de Golf van Biskaye. Niet slecht voor onervaren zeilers. We zijn trots dat we zover zijn gekomen. Trots, moe maar voldaan. Wat rest is een soort berusting dat we nu niet verder gaan. Het voelt ok maar ergens wringt het, had de boot toch niet iets verder zuidwaarts kunnen liggen? Zoals gezegd, het weer laat zich niet dwingen.

We gaan inpakken en de terugreis voorbereiden. Marjorie heeft tickets geboekt, we vliegen zaterdagmiddag vanuit Santiago terug naar huis. Blij maar ook een raar soort gevoel van gemis. Die paar vierkante meter die de afgelopen vier weken ons thuis zijn geweest en ons in zelfs in een storm een veilig gevoel hebben gegeven. De tijd heeft een ander ritme op een zeilboot, het lijkt alsof de klok langzamer loopt. Nu weer terug naar het normale leven. Raar dat dubbele gevoel, het lijkt een afscheid maar ook weer niet. De echte berusting moet dus nog komen :-)


Dan even wat anders; waarom staan er zo weinig foto’s op de blog? Heel simpel; we hebben zo slecht internet dat we blij zijn dat in ieder geval de teksten op de blog komen. Zodra we thuis zijn komen de foto’s en misschien zelfs films :-)

Voor nu: groeten van een schrijvende fotograaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten