zaterdag 1 augustus 2015

Naar Camaret sur Mer

L Aber Wrac’h naar Camaret sur Mer

29- juli; Het zeilen vanaf Roscoff ging van een leien dakje. ’S Middags konden we ons eindelijk eens bevrijden van die zweterige zeilbroek omdat het weer wat opklaarde. En wat het bijzonder maakte was het gezelschap van een dolfijn. Heel eventjes maar, maar toch.

30-juli; we varen naar Camaret in een lekker zonnetje. Ivm het Chanal du Four met sterke stroming vertrekken we pas om 11.45 uit de haven van L Aber Wrac’h. Na een heerlijke zeildag leggen we om 20.00u aan in de haven. We zijn over het algemeen zowel fysiek als psychisch moe van het aanpakken en de concentratie van de afgelopen 2 weken dus we besluiten om nu eerst een paar dagen vakantie te pakken en Camaret lijkt daar wel een geschikt dorp voor. Het weer is zonnig dus we denken de 31e eens even niet aan zeilen, koers, verlijeren etc. Nee, gewoon lekker terrasje, stuk wandelen en boodschappen.


Het is nu 1 augustus en we gaan bezig met de voorbereiding voor de oversteek naar Spanje. Zo als het er nu uitziet kunnen we voorlopig niet over maar we zorgen ervoor dat als het moment komt dat we er klaar voor zijn. Onze buren zijn ervaren zeezeilers die ons goede adviezen geven waardoor we ons nog bewuster worden van een goede voorbereiding. Het wordt zo of zo een spannende rit van 3-4 dagen en nachten doorzeilen……

                                                  tja, als je je niet goed voorbereidt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten