woensdag 28 oktober 2015

Verslag

Ziek
De zeebenen waren in de beginperiode van de reis nog niet zo getraind, zowel Jos als Eliza waren beiden zeeziek en dat heeft een aantal dagen geduurd.
Daarnaast hebben ze een zware storm te verduren gehad waarvan hier een integraal gedeeltelijk verslag van Jos:

Storm
De boot sloeg weer terug en ik kroop achter het roer , keek om me heen en zag enorme golven van 9 mtr en de windsnelheid inmiddels 48 kn. Ik probeerde de boot met de kop op de golven te krijgen en gebruikte de motor...dit lukte niet...weer gaat de boot dwars en weer tot doorkantelen..hoe lang gaat dit duren..o god laat dit stoppen...wordt schijnbaar toch even gelovig...ik zie tot overmaat van ramp de toerenteller naar 0 slaan en ik ruik diesellucht..shit de motor verbrand? Te weinig smering door te lang extreem scheef moteren? Ik wist het even niet meer...achter het roer op mijn kont, benen strak tegen de rand, beide handen het roer maximaal naar stuurboord trekkend om op de kop van de golven te sturen..
…stuurautomaat werkte allang niet meer, kon die krachten niet aan en kon geen koers meer vast zetten....ik kroop naar binnen en kon niet meer ..de boot redde zichzelf wel..
....eenmaal liggend werd ik zeeziek en moest braken..pfff wat nog meer...

Madeira
21 en 22 oktober mooi weer, weinig wind, eindelijk genieten van zon, niet zeeziek, op tijd slapen..

En op 23 oktober komen beide heren aan op Madeira. Knap gedaan! Tijd om even bij te komen en de nodige reparaties uit te voeren.

Grand Canaria

Dinsdag 27 oktober is de reis hervat en is koers gezet naar Grand Canaria. Nu weten jullie ook direct dat de nieuwe bestemming niet meer Tenerife is, waarschijnlijk door gemakkelijkere vliegverbinding?

Laatste positie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten