dinsdag 15 december 2015

Blackie

Sinds maandag zijn we met zijn drieën. Onze nieuwe zeilmaat heet Blackie, is spierwit en is maandagmiddag op onze boot geland, samen met nog 6 andere vreemde vogels. Zijn vrienden zijn inmiddels verder gevlogen, maar Blackie is gebleven. Hij heeft eerst uren op ons zonnepaneel zitten pitten, maar hupt nu wat over de boot en is totaal niet bang. We moeten hem gewoon weg duwen als we de kajuit in willen.
Het is een leuke afleiding, zo’n huisdier. Want verder gebeurt er niet zoveel. We hebben de afgelopen dagen nauwelijks wind gehad en het schiet dus niet echt goed op. We duimen echt heel hard dat er wat meer wind komt, want zo gaat het wel erg lang duren. Onze voorraden hebben we zelfs al een beetje moeten rantsoeneren. Het drinkwater gelukkig niet, maar van extraatjes zoals cola en sap (lekker lauw) nemen we er nog maar 1 per persoon per dag. Voor de komende week ziet het er wel beter uit, maar het blijft afwachten.
We zijn inmiddels overigens afgezakt tot onder 15n en dat is te merken. Het is heet! Benedendeks is het minstens 40 graden. 's Nachts koelt het buiten af tot een graad of 22-25 en is het in een korte broek en hemdje aan dek goed te doen. Beneden in onze kajuit is het dan nog steeds bloedheet. De nachten draaien we overigens diensten. Om de beurt houden we de wacht en genieten we van een prachtige sterrenhemel met heel veel vallende sterren. Echt super!
Tot slot nog voor degenen die zich afvragen hoe we deze tekst in hemelsnaam op de blog krijgen: we kunnen via onze sateliettelefoon berichtjes sturen. Losse zinnen, een paar steekwoorden en natuurlijk elke dag de coordinaten. Het thuisfront knoopt alles aan elkaar. Zo dus.  4 opmerkingen:

 1. Bon courage voor de laatste loodjes. Respect voor jullie kranige avontuur! Groet, Sjra Puts

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo jullie twee wat heb ik respect voor jullie. Toppers maar ja wat Jos betreft wist ik dat al bijna 45 jaar.
  Ik wens jullie nog een behouden vaart en misschien Jos waag ik ook de overtocht maar dan door de lucht. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Capital Lending and Mortgage Group biedt bedrijfsfinanciering, leningen die passen bij uw bedrijfsplan. Krijg snel en gemakkelijk toegang tot de financiering die u nu nodig hebt. Krijg de financiering die u nodig hebt om uw bedrijf snel te laten groeien. Meld u nu aan, snel en probleemloos verwerken, gratis assistentie bij papierwerk, veilige en beveiligde transactie. Flexibele terugbetaling. Snelle goedkeuring. Hoogtepunten: Flexibele contante e-mail bieden: capitallendinghelpdesk@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen